WhatsApp Business beschikbaar in Nederland

Het heeft even geduurd, maar daar is ‘ie dan. WhatsApp voor bedrijven. WhatsApp Business is nu beschikbaar in Nederland. Een lang gekoesterde wens van veel ondernemers en content agencies, om via een officiële manier als bedrijf via WhatsApp te mogen communiceren met je klanten.

Voor MKB’ers

WhatsApp richt zich zoals het er nu uit ziet op MKB’ers en niet de grote jongens. WhatsApp Business biedt namelijk geen opties voor proactieve klantenservice of geautomatiseerde processen op grote schaal. Voor een partij als KLM, welke al in een eerder stadium de optie kreeg om in een pilot versie van WhatsApp Business met een geverifieerd account berichten te sturen, is het een interessante optie. Maar, geverifieerde accounts wordt nu nog niet actief mee gewerkt. Vandaar dat voor nu WhatsApp Business beperkt is in gebruik en dus alleen geschikt voor MKB’ers. Je kunt nu immers niet met meerdere gebruikers berichten versturen naar je klanten.

Geschikt telefoonnummer

Gebruik voor WhatsApp Business een mobiel of vast nummer welke nog niet in gebruik is in combinatie met WhatsApp. Op deze manier kun je gemakkelijk het registratieproces doorlopen, zoals je ook gewend bent van de reguliere WhatsApp.

Extra informatie weergeven

Als bedrijf heb je met WhatsApp Business extra mogelijkheden betreft het weergeven van bedrijfsinformatie en gegevens. Gegevens welke je gemakkelijk onder je contactgegevens kan invoeren zijn:

  • Het bedrijfsadres
  • Precieze locatie op de kaart
  • Categorie
  • Aanvullende omschrijving
  • Openingstijden
  • E-mailadres
  • De website van je bedrijf.

Veranderingen voor gewone gebruikers

Gewone gebruikers gaan veranderingen zien. Bedrijven kunnen namelijk gebruik gaan maken van WhatsApp Business en opereren al dan niet via een andere app, op hetzelfde platform, waar al haar consumenten aanwezig zijn. Dus, gaat er een onderscheid komen tussen business accounts en persoonlijke accounts.

Ook kan je straks als gebruiker gemakkelijker in contact komen met bedrijven die gebruik maken van WhatsApp Business. Daarnaast is het voor bedrijven gemakkelijk om met automatische vragen en antwoorden de consument sneller van een reactie te voorzien.

Ga jij WhatsApp gebruiken voor jouw organisatie?

WhatsApp Business is kakelvers! Ga jij gebruikmaken van dit nieuwe medium met mogelijkheden? Ik adviseer je graag over de diverse mogelijkheden, gevaren en kansen die onder andere dit nieuwe media platform je biedt! Samen staan we sterk in het dynamische online media landschap. Neem gerust contact op als je vragen hebt!

Alles leren over online marketing? Lees alle tips, tricks en trends in ons online marketing e-book!