Selecteer een pagina

EPM Maastricht

EPM is een elektrotechnisch totaalinstallateur uit Maastricht. Samen met EPM hebben we gekeken naar
kansen in het online landschap. Door het inrichten van online tools en het meetbaar maken
van online marketing resultaat hebben we ervoor gezorgd dat EPM klaar is voor een online toekomst.

Fundament voor een gezonde online toekomst

EPM klopte bij ons aan met de vraag: “Kan je ons helpen met online vindbaarheid? Graag willen wij meer bekendheid geven aan wat we doen en wie we zijn. We bestaan 60 jaar en er zijn nog steeds klanten die niet weten wat wij allemaal doen.” Met deze vraag: een branding- en communicatievraagstuk tegelijkertijd zijn we aan de slag gegaan.

Met elektrotechnisch totaalinstallateur EPM heb ik de eer te mogen samenwerken in een vroeg stadium van de digitale groei van communicatie. Search Engine Management en content creatie stonden eerder nog in de kinderschoenen. Duidelijk was dat daar verandering in moest komen. Zo heb ik samen met accountmanagement en de directie van EPM samengezeten om een roadmap voor digitale groei vorm te geven.

Zoals elk ultieme idee het best werkt met een gedegen plan en strategie zijn wij ook gestart. Niet alleen omdat door een vooraf opgesteld plan ingespeeld kan worden op verwachtingen en groei, ook omdat door een goed plan de klant beter begrijpt wat tijdens het realiseren van online groei moet gebeuren.

Ik ben blij met de moeite die je in dit project steekt en hebt gestoken. Er zijn al mooie dingen gebeurt, en ik hoop op meer.

Wil Paulus

Algemeen directeur, EPM Maastricht

Roadmap voor digitale groei

  • Inrichten juiste web-analytics tools voor het kunnen meten van organische vindbaarheid en websitebezoeken.
  • Lokale vindbaarheid: Google My Business, structured data via Schema.org microdata.
  • Optimaliseren huidige pagina content op basis van on-page SEO factoren zoals: pagina titel, meta titel, meta omschrijving en afbeeldingen.
  • Het versturen van een nieuwsbrief zowel intern naar medewerkers als extern naar relaties/klanten.
  • Content kalender vormgeven met strategie voor het starten met het schrijven van blogs. Hierbij ook handvatten en instructies aanbieden om EPM self-supporting te laten zijn in het schrijven van content.

 

Waardevol online kanaal voor kwalitatieve content

De website van EPM is door onze aanpak het centrale online platform geworden. De meest waardevolle (online) plek waar men meer te weten komt over EPM, de verschillende diensten en disciplines. De website is behalve een verkoopkanaal ook een plek voor authentieke en kwalitatieve content.

Authenticiteit is vandaag de enige constante factor in het online domein. Door op continue basis content te (blijven) ontwikkelen en te sturen op strategische data en informatie, waarborgen we dat EPM overkomt als een betrouwbare partner. De kwaliteit om oorspronkelijk en echt te zijn. Dat is een van de belangrijkste bouwstenen bij het creëren van een uniek online platform.

Groeien in online zichtbaarheid

Door websitebezoekers (én zoekmachines) waardevolle content aan te bieden, profileren we EPM als specialist binnen de elektrotechniek. Vandaag de dag ontkom je niet aan online positioneren. Onder andere blogs en casestudies dragen bij aan het versterken van een online positionering en innovatief karakter. Maar denk ook aan technische optimalisatie en linkbuilding.

Om de potentiele klant, bezoeker of relatie van EPM te voorzien in de gewenste informatiebehoefte, gaat er content ontwikkeld worden dat voorziet in de betreffende context waarin de klant online actief is. Is dit een nieuwkomer of juist een terugkerende klant? En waar heeft deze behoefte aan? Wat zijn de trends? Deze vragen worden beantwoord tijdens maandelijkse check, rapportages en dashboards.

Vervolgsamenwerking in de vorm van een serviceplan

De positieve resultaten uit onze eerdere samenwerking en de gealiseerde groei, resulteerde in de afname van een serviceplan. In de rol van support agent, webredacteur en analist ondersteunen we EPM verder bij het bereiken van digitale ambities en doelen. Denk hierbij onder andere aan:

 

  • Webredactie: publiceren en redigeren.
  • Web analytics & strategie: monitoren, sturen en doorvoeren.
  • Content development: signaleren, analyseren en corrigeren.

Interessante casestudies

Interessante projecten en prachtige cases vind je verder op onze website.

vanDaan Recruitment

Webdesign, branding en copy

Brightlands

Social media, fotografie en blogging

EVMC2

Webdesign en branding