Selecteer een pagina

Burgerbegroting Maastricht

Met Burgerbegroting Maastricht bepalen inwoners van Maastricht wat er moet gebeuren met 300.000 euro overheidsgeld. De burgerbegroting gelooft dat inwoners het beste weten wat er speelt in de stad en samen tot goede ideeën komen. Elkaar inspireren, ontmoeten en begroeten, dat is waar het om draait.

Inwoners betrekken bij besluitvorming

Een mooie uitdaging. Gemeente Maastricht heeft mij benaderd met de vraag om te onderzoeken hoe een zo groot en breed/divers mogelijk gezelschap voor Burgerbegroting Maastricht. Voordat ik startte aan dit project, was niet bekend hoe de jongere generatie van Maastricht geëngageerd kan worden​, met de focus op het creëren van een online movement. 

Met die onderzoeksvraag zijn we aan de slag gegaan. Een strategisch communicatievraagstuk van brede omvang. 

Ik heb Fabian leren kennen als een enthousiaste en ijverige professional. Een online expert die altijd klaarstaat voor zijn opdrachtgever. Hij is iemand die in hoog tempo inhoudelijk goed werk levert.​

Fabian is een fijne collega om mee samen te werken. Een professional die een waardevolle bijdrage kan leveren aan de organisatie.

Milou van Merwijk

Communicatieadviseur, Team Mobiliteit, Gemeente Maastricht

Communicatie- en contentstrategie voor de burgerbegroting

De burgerbegroting is onderdeel van het Maastricht-LAB dat onder het organisatieonderdeel Beleid & Ontwikkeling: Ruimte valt. Maastricht-LAB experimenteert met het aanjagen van nieuwe stadsontwikkeling. Door het Maastricht-LAB wordt er een impuls gegeven aan stedelijke (her)ontwikkeling van Maastricht. Het Maastricht-LAB is nadrukken opzoek naar de energie in de stad om ruimtelijke zaken mogelijk te maken. Een burgerbegroting is nieuw voor Maastricht. Inwoners krijgen zeggenschap over wat er moet gebeuren met een bedrag aan overheidsgeld. Het eerste jaar gaat het om 300.000 euro.

Interessante casestudies

Interessante projecten en prachtige cases vind je verder op onze website.

vanDaan Recruitment

Webdesign, branding en copy

Brightlands

Social media, fotografie en blogging

EVMC2

Webdesign en branding