Selecteer een pagina

Anytime Fitness: Let's Make Healthy Happen

Anytime Fitness is een wereldwijde franchise keten in fitness en sport. Toen Anytime Fitness te Voerendaal opende (met al locaties in Heerlen-Centrum en Heerlen-Zuid) en meer dan 2000+ leden, twijfelden we geen moment. Na het fotograferen van de opening van Anytime Fitness Voerendaal, opende al snel meer deuren en mogen we met trots en teamspirit de online marketing kanalen van Anytime Fitness Voerendaal een extra boost geven.

Het succesverhaal in online marketing

Met trots en heel veel passie lokale ondernemers verder helpen. Zo mochten we duizendpoot Luke Landman ondersteunen met online marketing voor zijn Anytime Fitness vestigingen: Heerlen-Centrum, Heerlen-Zuid en Voerendaal.

Een multidisciplinaire aanpak waarbij we fotografie en online marketing optimalisatie hebben samengevoegd, was hierbij erg belangrijk. Engaging foto content in combinatie met Google search advertenties en optimalisatie van de gehele online prescence van de vestigingen is de key. Lees meer over het gehele proces.

Voor onze drie Anytime Fitness vestigingen heb ik begin dit jaar Fabian gevraagd de google pagina’s op te zetten, een doelgroeponderzoek te doen en een advertentiestructuur op te zetten. Het doel was om naamsbekendheid te vergroten, ons imago duidelijker te communiceren naar de doelgroep en meer leads te genereren. Fabian heeft een duidelijk plan geschreven en een goede structuur opgezet. Onze naamsbekendheid en online zichtbaarheid is sterk verbeterd. Fabian is gedreven, punctueel en komt zijn afspraken goed na. Ik heb de samenwerking als prettig ervaren.
Luke Landman

Anytime Fitness Benelux Corporate Club Coach, Heerlen-Centrum | Heerlen-Zuid | Voerendaal Landgraaf | Gulpen | Simpelveld

Gecentraliseerde dataopslag

Met 3 Anytime Fitness vestigingen onder je hoede is het belangrijk dat je snel en gemakkelijk beschikt over beeldmateriaal dat je kan gebruiken voor uiteenlopende online marketing doeleinden.

In opdracht van Luke Landman hebben we een taxonomie opgezet en ingericht voor centrale (cloud) opslag van beeldmateriaal en overige documentatie. Zo kunnen verschillende clubmanagers vanuit eenzelfde omgeving gebruik maken van beeldmateriaal. Op die manier kon meteen ook gemakkelijk geindexeerd worden van welke onderdelen fotografie mist. Als multimedia partner hebben wij direct ook zorggedragen voor de fotografie van de clubs. Hieronder te verstaan: interieur, exterieur en het sportaanbod.

Crossmediale media-aanpak

Om met een consistente en herkenbare media-uitstraling naar buiten te treden hebben we tevens geinventariseerd waar knelpunten zaten in online communicatie. Zo hebben we voor club managers van de 3 vestigingen een universele Instagram Handout geschreven, die in een oogopslag alle informatie biedt die men nodig had voor correcte en consistente posts op Instagram. Hierbij te denken aan fotokaders, filters en huisstijl informatie.

Gericht op Google Ads hebben we ervoor gezorgd dat alle landingspagina’s continu gemonitord en geoptimaliseerd werden. Tijdens tweewekelijkse meetings bespraken we de voortgang van de campagnes en ontwikkelingen in de clubs.

Het ontwikkelen van een corporate Anytime Fitness brand

Anytime Fitness biedt fitness met een coach en een programma op maat. Uiteraard kunnen er ook een van de vele verschillende groepslessen gevolgd worden. Bij Anytime Fitness is goede uitleg van de toestellen inclusief en kun je extra coaching krijgen bij voeding en training, zodat je zeker weet dat je doel wordt bereikt! Sport in een moderne, schone en gezellige omgeving, wanneer het jou uitkomt. Anytime Fitness is écht nooit gesloten!

Kennissessies en co-creatie

Om Anytime Fitness een extra boost te geven hebben we in strategische kennissessies het management ondersteund met:

  • Brainstorming met management over strategische keuzes in online branding;
  • Fotografie van opening Anytime Fitness Voerendaal, Anytime Fitness Heerlen-Zuid, diverse groepslessen én persoonlijke fotoshoots met leden van de club. Gericht op visuele prikkelende content dat multifunctioneel inzetbaar is: advertising, PR, social media en strategisch.
  • Online advertising gericht op conversie via Google Ads. Hierbij creëerden we relevante landingspagina’s voor alle vestigingen.

Dit mochten wij voor Anytime Fitness verzorgen

Gedurende een langere periode van samenwerken hebben we ons mogen focussen op content creatie en advertising. Voor de volgende corporate clubs hebben wij de fotografie verzorgd: Heerlen-Centrum, Heerlen-Zuid, Voerendaal, Landgraaf en Gulpen. De corporate fotografie voor deze 5 Anytime Fitness clubs had altijd als rode draad: gezelligheid en fun. Extra beleving draagt bij aan een positieve mindset. Anytime Fitness is een plek waar je je op je gemak voelt en met plezier kan sporten. De foto’s die gemaakt werden tijdens groepslessen of losse fotoshoots hebben we vervolgens gebruikt in Google Ads campagnes, leadadvertenties en specifieke sportcampagnes.

Online marketing advertising

Gelet op alle mogelijkheden die zoekmachines als Google en betaalde advertentienetwerken als Google Ads vandaag de dag bieden, hebben we door middel van converterede Google Ads campagnes en landingspagina’s de awareness en aanmeldingen verhoogd voor de corporate Anytime Fitness clubs.

Hieromtrent hebben we werkzaamheden verricht als:

  • Inrichten online search campagnes voor 3 Anytime Fitness vestigingen: Anytime Fitness Voerendaal, Anytime Fitness Heerlen-Centrum en Anytime Fitness Heerlen-Zuid.
  • Vormgeven en analyseren Google Ads search advertenties, doen van zoekwoordenonderzoek en schrijven van copyteksten voor advertenties.
  • Inrichten landingspagina’s (doel-URL’s) en bepalen uniforme strategie voor Anytime Fitness ads campagnes.

Interessante casestudies

Interessante projecten en prachtige cases vind je verder op onze website.

vanDaan Recruitment

Webdesign, branding en copy

Brightlands

Social media, fotografie en blogging

EVMC2

Webdesign en branding